Snick-snack

2017-05-10 - Murphys lag råder

En dag att komma ihåg då allt jag rörde vid blev till sand, alla val jag gjort ångrade jag lika fort och känt som hela universum bestämt sig för att sticka fram krokben för mig att snubbla på. Inga katastrofer men känslan har varit att segla på en bajsmacka. Man brukar ju säga att det är inte hur man har det, snarare hur man tar det...så uppenbarligen var jag idag inte rustad för vardagsbruset. Efter en sån här dag är jag så tacksam för min fantastiska familj som löser problem, tröstar, kramar och får mig att skratta! 

2017-04-27 - Ögonbrynshysterin

Jag vet inte om det bara är jag.....eller har någon annan noterat att det råder någon form av ögonbrynshysteri i vårt land. Troligen är det väl sminkindustrin som ligger bakom detta men det är också tydligt hur vi kvinnor har nappat på betet och svalt det med hull och hår.

Visst.... det kan vara lite snyggt att piffa till och fylla i lite här och där.....vilket vi ju ha sett de senaste decennierna att vi kvinnor har fallit föga för - MEN! - jag blir så förskräckt när jag ser ett par ögonbryn komma emot mig!

Är det verkligen så man vill se ut?! Var och varannan ung tjej och föralldel en hel del mindre unga tjejer har missat poängen totalt med att försöka se naturlig ut...istället målar de och i vissa fall TATUERAR?!?!?!?!?! gigantiska svarta ögonbryn som fullständigt tar över synfältet. 

Snälla människor....det finns jättemycket gratistips på nätet om hur man kan fixa till ögonbrynen så de ser fylliga och fina ut. Speciellt ni unga....ni vet ju dessutom hur man använder internet....så gör det för bövelen!

2014-05-06

Här är beskrivningen på min sjal:

Börja med att göra en blomma eller hjärta. 

Blomma - gör 6lm och slut till en ring; 12 sm i ringen; blombladet görs av 1sm, 2st, 1 dst i första sm, sedan spegelvänt i nästa sm, upprepa 5 gånger. 

Hjärta - gör 4lm, 3 dst i första lm (som kommer bilda mittringen), 3 st, 1 lm, 1 dst, ( nu är halva hjärtat klart), 1 lm, 3 st, 3dst, 3 lm och avsluta med 1 sm.

Fortsätt att göra valfri antal lm beroende på hur lång sjal du vill ha; avsluta med blomma eller hjärta. Nu är första varvet klart och du kan fortsätta enligt diagrammet till önskad bredd.

Antalet stolpar och mellanrummet dem emellan kan varieras enligt smak; här 3 st 9 lm, eller 4 st 12 lm, mm.

lycka till"

2014-04-22

På väg hem från jobbet, med vindpinat hår kliver jag in på den lokala djuraffären för att köpa kattmat. Mannen bakom disken, tillika ägaren, småpratar med en annan kund. Det är inte ofta jag handlar här, men lite då och då för att sponsra lokala företag, även om det blir lite dyrare. Jag plockar på mig säcken med kattmat och går fram för att betala. 

- Vilken fräck frisyr du har - säger han, helt utan ironi - och jag ser att han faktiskt menar allvar. - Men du har väl haft en annan färg tidigare, eller hur? Den här nya är jättesnygg! - fortsätter han. Jag mummlar mest och tackar för komplimangen medan jag förundras över att han ens reflekterar över min hårfärg och frisyr.

Det händer mig då och nu att jag kommer på mig själv, precis som nu, att jag blir genuint överraskad av att människor faktiskt lägger märke till sådana triviala saker som frisyrer och hårfärg och att jag då och nu skäms lite för mig själv och lovar mig själv att försöka vara lika uppmärksam mot mina medmänniskor. Det är ju en så liten ansträngning för att få någon att känna sig sedd. 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

2013-11-01

Jag har fått höra i hela mitt vuxna liv att jag är en kopia av min mamma, både till utseendet men även till sinnet. Det har inte alltid varit lika lätt att ta till sig detta faktum, speciellt inte när jag var yngre. Nu när jag närmar mig en ansenlig medelålder... (wow, trodde skulle vara jobbigare att säga det)..är det inte lika laddat längre. Faktiskt tvärtom, jag trivs med det att vara lik min mamma.

Detta utesluter så klart inte att människor, inbegripande mig själv, hittar likheter även mellan mig och min far. Förutom en del utseendemässiga karaktäristiska drag så är det som mest sticker ut är hur jag fungerar när jag sätter mig bakom ratten. Jag har alltid hatat att åka bil med pappa... främst i tonåren men även som vuxen. Han betedde sig som en vanvetting bakom ratten; skrek, svor, pekade finger, körde upp tätt inpå bilar som har enligt honom brutit mot någon regel...men det värsta av allt var ju hans omkörningar som fick min puls att slå nya höjdrekord varje gång jag satt bredvid honom. Jag var verkligen skräckslagen när han körde och försökte undvika att vara passagerare i hans bil så ofta jag kunde.

Inte desto mindre kan jag, men framförallt min omgivning hitta vissa likheter i våra körstilar. Jag har också känt min tonårings frustration över mitt sett att bete mig i trafiken och kommit på mig själv hur han måste skämmas för mig på samma sätt som jag en gång skämdes för min pappa. Därför försöker jag verkligen skärpa mig när han sitter bredvid och ja, numera kan jag ertappa mig själv med att vara en riktigt harmonisk bilförare. 

Dock inte häromdagen när jag nådde den berömda botten som man i många sammanhang kan dra nytta av för att motivera sig till ett beteendeförändring. 

En mulen och regnig morgon härom veckan på väg till jobbet...mycket tung trafik på den annars relativt ängsliga landsvägen... fattade jag beslutet att köra om en långtradare. Inget märkvärdigt i detta då detta händer relativt ofta på min väg till och från arbetet....ty påbörjade jag omkörningen aningen för sent vilket jag konstaterade ganska omgående när jag fick syn på långtradaren som närmade sig i samma fil som jag. Det problematiska i situationen var dock att jag för säkerhets skull befann mig i en ganska kraftig uppförsbacke där jag inte hade speciellt mycket hjälp av mina 85 hästkrafter....

Det gick ju bra, trotts allt sitter jag ju här och skriver ner allt detta för att jag aldrig någonsin ska glömma känslan av hur blodet pumpade upp till hjärnan och varenda hjärncell skrek på hjälp...och för att jag aldrig någonsin igen ska göra en sån här idiotomkörning, och för att min son aldrig ska behöva tänka tillbaka på sin mamma som den galning hon var när hon satte sig bakom ratten.

 ><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

 

2013-03-24 Fånga dagen...   

Sitter på min balkong invirad i en härlig filt och dricker en varm kopp kaffe. Under mina fötter knastrar snön som ännu inte har smält bort; tittar ut över min trädgård som fortfarande ligger under ett tjockt, vitt täcke av skydd och konstaterar att det kommer ännu att dröja veckor innan jag kan sätta igång med vårsysslorna där ute. Nu kan jag inte göra så mycket mer än att sitta här och njuta av det härliga solskenet som kommit på besök idag. 

Jag blundar och låter alla möjliga känslor och tankar rusa genom kroppen. Jag hör en avlägsen granne förtvivlat hacka i snön i hopp om att påskynda att den smälter bort; jag hör hackspetten i granen mittemot göra sitt arbete; en ensam kråka flyga runt och kraxa på kråkors vis och småfåglarna annonsera att nu snart....snart så blir det vår. Solen värmer min kind och ger hopp om förnyelse; men när molnen drar förbi blir jag smärtsamt medveten om kylan. Ändå vet jag att solen, utan att bry sig nämnvärt sitter kvar och väntar i trygg  förvisning om att molnen kommer att dra förbi. 

Jag hör min lille katt springa runt här ute och försöka med ett barns nyfikenhet ta in allt det nya som händer där ute i världen, nyfiket, försiktigt. Inifrån huset hör jag ljudet av diskmaskinen och tvättmaskinen som tävlar med varandra i att göra nytta, att göra det arbete som generationer av kvinnor före mig gjorde förr i tiden. En blandning av tillfredsställelse och sorg väller upp i mig. Uppskattar jag hur bra jag har det? Just nu, ja...men i vardagen?! 

Att sitta så här och vara närvarande i nuet är tydligen inte bara av godo. Här och nu är jag också utlämnad till att känna varenda kvadratmillimeter av den smärta som finns i min kropp och påverkar min hjärna hela tiden...men som blir betydligt mer påtagligt så här i stillheten.

Så småningom vaknar världen utanför. Hundägarna samlas i parken nedanför och högljutt klagar över både det ena och det andra. Min närmsta granne börjar såga i en planka till synes planlöst och fågelsången får konkurrens. Jag ska börja dra mig inåt huset, bort från denna stund av medvetenhet. Nu hör jag också mina killars glada hejrop nerifrån hallen.

Magin av stundens pockande påtaglighet är borta, men jag har känt mungiporna dras till ett leende när molnen lämnade solen fritt spelrum...och jag har hört vinden innan den hann smeka min kind.....jag har fångat dagen.

 ><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>>

2013-02-26

Det är få saker jag är så genuint värdelös på som att lyssna på väderleksrapporten på tv:n. Jag sitter där och tänker att nu ska jag lyssna, och sen har jag ändå inte hört ett smack. Igår lyckades jag dock snappa  upp några lovande ord om vårvärme under veckan, och det lät som ljuv musik i mina  öron.

Döm om min förvåning när jag satte mig i bilen i morse och termometern visade på respektkrävande 11,5 grader................MINUS!

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

2012-11-29

"Usch....det har snöat idag! Det blir så jobbigt...tågen blir försenade, man kan inte cykla. Skotta snö och skrapa is från bilen är inte favoritsysselsättningar direkt. Det är kallt och blött och eländigt...och så snart smälter det bort och kvarstår bara blasket..."

eller

"Vaknade till en ny, vackrare värld idag. En värld som var inlindad i något vitt, mjukt och fluffigt; en värld som var tystare; en värld som var ljusare och renare. En fantastisk sagolandskap bredde ut sig längs min väg på morgonen och lyste upp min väg på kvällen. Världen var lite vackrare idag när snön kom."

Det är upp till var och en av oss att bestämma vilken värld vi vaknar till på morgonen. Jag valde den ljusa, rena och vackra idag.

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

2012-11-24

Jag: Vad du än säger så känner jag att jag..........

Han: (säger inget)

Jag: Varför säger du inget?!

Han: (tittar undrande på mig)

Jag anar att jag har målat in mig i ett hörn.....

 <><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

2012-11-02  Kunde gått illa.... 

Igår kväll, klockan var en bit över 23.00. Daniel har gått och lagt sig och Oskar var på sitt rum.....stängde av TV:n och tänkte njuta av tystnaden en stund innan jag också skulle krypa i säng. Det härliga med tystnaden på kvällen är att alla ljud blir så tydliga, en härlig stund för att vara mindfull.....tänkte jag.

Plötsligt hörde jag ett välkänt ljud....."klick"....ett ljud som jag har hört så många gånger förut och som tydligen har etsats fast i mitt medvetande och helt uppenbart även i det undermedvetna, för plötsligt knöt det sig i magen och jag förstod att jag har gjort nåt alldeles, alldeles tokigt.

Jag hade gott om tid på mig på morgonen för att göra mig i ordning. Åt frukost i lugn och ro, strök en blus, sminkade mig, väckte min motstridige tonåring och sedan satte jag mig i bilen för att åka till jobbet. Efter jobbet åkte jag till Heron City för att möta upp min familj och titta på den nya Bond-filmen, Skyfall..som för övrigt var alldeles lysande. Väl hemma blev det soffan tills stunden med klick-ljudet uppenbarade sig.

Jag sprang nerför trappan in i vårt gästrum där mycket riktigt....strykjärnet stod på!!!! Har gjort så hela dagen och hela kvällen, omgiven av så mycket brännbart man någonsin kan föreställa sig. Klickljudet vittnade dock om att jag tydligen har köpt en strykjärn med en alldeles utomordentlig termostat som slog av vid risk för överhettning. Bilderna som dök upp i mitt huvud målade upp det ena mer fasansfulla scenariot efter det andra och jag fick verkligen återgå till min soffa och tystnaden för att hitta lugnet i den enklaste av de enkla mindfullnes-övningar.....glo rakt ut i luften och lyssna på alla ljud i mörkret som blir så tydliga på natten.

 ><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

2012-03-07

Dagarna går....vips så är det vår! Vart tog tiden vägen sedan oktober förra året? Var har jag hållit hus? Jag har verkligen krypit in i mitt ide och suttit i min lilla arbetshörna vid fönstret bakom bokhyllan och låtit tiden rinna på. Det är ju ingalunda så att ingenting har hänt under all denna långa tid.....min lilla familj har varit i NY under höstlovet; min lilla mamma har bestämt sig för att flytta till Stockholm och har påbörjat den gigantiska rensningen mm; och min lilla svärmor har till slut gett upp kampen och somnade in tidigt den 28:e februari.

Både glädje och sorg......som livet ju ser ut. Men nu börjar morgnarna och kvällarna bjuda på mer ljus än vad jag kommer ihåg var möjligt och det är helt underbart att få uppleva solsken igen. Jag börjar nog sakteligen krypa fram från mitt håla och börja vädra vårluft.

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

2011-10-04

Hört på stan...

Kvinna med utländskt utseende står med städvagn utanför några offentliga toaletter... i ett köpcentrum... i en av Stockholms kranskommuner, och väntar uppenbarligen på att någon av toaletterna ska bli lediga så att hon kan städa den.

Kvinna med asiatiskt utseende kommer ut från en av toaletterna, tillsammans med ungefär 5-årig son. När hon får syn på kvinnan med städvagnen säger hon med klingande huvudstadsdialekt: "Det är någon utlänning som kanske inte har förstått att man i Sverige får spola ner toalettpapper i toaletten och har slängt pappret han har torkat sig på i papperskorgen."

Kvinna med utländskt utseende och städvagn ser förnärmat på kvinna med asiatiskt utseende och säger: "Du ser inte så jävla svensk ut själv!"

Någon tog något väldigt personligt...eller?

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

2011-09-21

Korv Stroganoff

Av någon outgrundlig anledning har jag alltid hyst en viss hatkärlek till denna anspråkslösa vardagsrätt. Det är säkerligen starkt förknippat med att det var just denna korvanrättning som intogs till middag kvällen då jag åkte in på förlossningen, och det var också densamma som såg dagens ljus långt före min älskade son. Dock så här 14 år senare ryser jag mest när jag hör namnet på rätten för att sedan vid varje enstaka tillfälle korv stroganoff bjuds konstatera att det faktiskt är rätt gott.

Denna loja inställning har genom åren också förstärkts av att jag alltid har tillagat rätten av den färdiga kryddblandning som man kan hitta i våra mataffärer. När jag sedermera träffade min matlagande man och tog ett steg ...eller fler...bakåt i köket för att släppa fram honom, vägrade han kryddmix och envisades med att göra korvrätten utan den.

I helgen när vi planerade veckans matsedel - mestadels med snabba enkla anrättningar och frysta matlådor då min man skulle vara bortrest och då sonen ödmjukt men bestämt ville ha ...ja just det....korv stroganoff. Jag blev försäkrad om att det är väldigt enkelt att laga den, "du fräser bara lite lök och falukorv, kryddar med salt och peppar, på med lite tomatpuré och matlagninsgrädde och så är den färdig". 

Så kom dagen idag när jag gjorde precis som han sa. Fräste, kryddade och så var det klart, och medan jag gjorde detta blev jag faktiskt lite fundersam. Hela proceduren tog knappt 10 minuter - knappast svårare än att använda kryddmixen. Jag tror att jag faktiskt rodnade och skämdes för mig själv, jag kände mig nästan lite lurad men också nöjd över att sonen efter att ha tagit 3 portioner, inklusive min matlåda till imorgon, sa: "Fortsättningsvis är det du som ska laga korv Stroganoff hos oss. 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

2011-08-14

Semestern börjar närma sig sitt slut med stormsteg och jag sitter med en jobbig förkylning och tycker oerhört synd om mig själv. Vad skulle passa bättre i ett sånt här läge för att återfå livsglädjen än att titta på höstskor. Och jag som trodde att jag hade allt. Nähä ser du.....jag hittar några till som jag skulle kunna göra plats för i min redan trånga skogarderob.

art-0789.jpg     el-naturalista-dome.jpg   el-naturalista-duna.jpg  mexicano.jpg

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

2011-07-15

Min underbara son fyller 14 år idag!

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

2011-06-26

Haft en underbar midsommarhelg med min älskade familj omkring mig. Nu har jag bara 3 veckor kvar att jobba innan jag kan luta mig tillbaka i solstolen och förbli i den ställningen i sisådär 35 dagar. Life is good!!!!

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

2011-06-23

Livet har sina ljusa stunder! Fast inte idag när jag vaknade till ett formidabelt höstväder. Jag trodde att det var en dröm....blev förvirrad och fick ångest över att jag kanske har missat hela sommaren utan att ens haft semester. När sedan de första fasansfulla sekunderna förflöt och förståndet kopplades på bakom pannbenet fattade jag att det bara nalkas midsommar. Gilla läget och gör det bästa av det som bjuds. Därför vill jag önska er alla en fantastisk helg i all enkelhet!!!

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

2011-05-16

Inga kloka tankar har slagit mig den senaste tiden. Nåja, kanske inga som jag tänker är viktigt att skriva ner. Tankar bör nog ha passerat dock eftersom jag går två olika utbildningar som engagerar mig och som kräver en arbetsinsats av mig. Senast i helgen har jag suttit och skrivit färdigt en inlämningsuppgift som jag till och med var ganska nöjd med själv.

Andra tankar som far genom huvudet är att just nu är det ganska skönt att det inte är så varmt...ja...jag kan sträcka mig så långt att tycka att det är rent av skönt med att det är lite svalt och regnigt ute. Det finns många praktiska orsaker till detta; dammet försvinner och därmed pollen som plågar så många människor. Men också mer känslomässiga anledningar...typ att jag gillar när våren drar ut på tiden så att man får njuta liiiite längre innan sommaren bryter ut med full kraft. När jag tittar på mina syrenbuskar hemma så önskar jag att det ska gå riktigt långsamt från att nu knopparna börjar slå ut tills de faktiskt blommat ut. Jag har alltid blivit lite ledsen av syrener, helt oförståeligt när jag samtidigt tycker att de är så vackra och doftar så ljuvligt. Men det är kanske just det som också är så sorgligt....förgängligheten; att det går så fort. Puff så är de borta. Syrener påminner mig verkligen om hur viktigt det är att vara här och nu med alla sina sinnen; njuta av det som är just nu och inte gnälla över det som har varit och oroa sig för vad som komma skall.

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

2011-04-22 Äntligen hemma

Åh så härligt att vakna i sin egen säng. Hur underbart det än är att vara borta så är alltid hemma bäst.

Vi har tillbringat några härliga, underbara varma dagar i London. Som alltid i en storstad kändes 25 grader som högsommar, och det gjorde inte saken bättre att jag bara hade stövlar med mig som skodon. Min man undrade hur mina geografikunskaper egentligen ser ut ....och jag får väl erkänna att jag inte riktigt hade koll på att London faktiskt ligger några meter söderut ifrån Stockholm räknat. 

Nåja....det var väl ändå ett i-landsproblem. Vi har haft underbara dagar då vi gick gator upp och gator ner från den fantastiska marknaden i Camden till Portabello Road i Notting Hill och allt däremellan. Vi har avverkat några uteserveringar i Soho och ätit crispy beef med goa vännerna Christian och Kerstin och deras grabbar. Och så tillbringade några sköna stunder på Bar Italia's uteservering där norra europas bästa capuccino serveras och man kan bara sitta och insupa atmosfären och glo helt ogenerat på folk som passerar.

Härligt härligt....men det var ändå ganska skönt att inandas den stockholmska luften imorse på vår balkong, plocka fram utemöblerna och äta den första utelunchen på vår egen altan. Och så ligger det bästa framför oss....när våra syrener om några veckor börja blomma....då är livet på riktigt!

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

2011-04-16

Tidigt i morse packades bilen och vi begav oss söderut. Första anhalten på denna resa är Lomma. Här har min lilla familj tänkt att mellanlanda i väntan på andra äventyr. Snart så lämnar vi Oskar hos sin pappa för att imorgon fm åka till London. Där har vi tänkt att tillbringa några härliga dagar och hoppas att vädret är liiite bättre än här i den regniga, gudförgätna delen av Sverige som kallas Skåne. 

Efter london-resan var det tänkt att vi skulle fira påsk i Skåne hos mamsen, men räddades från Skåne-påsken (med tanke på vädret enkom!) av syster Agnes som kidnappade mamman till Budapest. Flexibel som jag är omplanerades Skåne-påsken till påsk i Stockholm med bästa mamma på besök. Det finns en mening med allt ... bara man vrider och vänder på verkligheten tillräckligt länge. 

Ha en bra helg mina vänner så hörs vi nästa vecka! 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

2011-04-12 - Here I go again!

Varje gång jag avslutar en utbildning lovar jag mig själv att aldrig mer frestas.....åtminstone inte på länge. Men inte heller denna gång har jag lyckats hålla mig ifrån kunskapens korridorer speciellt länge.

Nu har jag tillbringat två hela, underbara men tröttsamma dagar i Uppsala med 42 härliga, kunskapstörstande människor. Jag vet inte om det är signifikant för oss kvinnor att aldrig sluta vilja lära oss nya saker....men 41 av dessa är kvinnor. I och för sig så ämnet vi ska fördjupa oss i - Mäns våld mot kvinnor - är kanske inte något som speciellt många män dras till. Synd.

Nu är kurslitteraturen inköpt till stora delar i alla fall. Det är bara att kasta sig över böckerna och rapporterna och läsa och diskutera! Underbara tider!!!!!

 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

2011-04-10 - Solsken och sång...pling-plong

Vilken härlig dag!!!!! Satt på balkongen och tog en låååång fikapaus i förmiddags och förnimmade den kommande sommaren.

Vi har tillbringat stora delar av dagen i trädgården. Medan vi krattade bort all löv som var kvar sen i höstas funderade jag på: om träden som fäller sina löv på min tomt står på kommunens mark....är det då kommunen som ska ta hand om löven eller jag; eftersom kommunen förmodligen inte bryr sig ett smack om löven på min tomt, alltså jag är den som ska ta bort dem....kan då löven återlämnas till dess rätta ägare.....alltså kan jag dumpa löven jag krattade ihop på kommunens mark utanför min tomt? Tro mig.... jag är helt nykter...möjligen har jag fått en liten släng solsting. Pling-plong.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

2011-04-10 - Kulturrapport

Vi (min man och jag) var på Ljust & Fräscht igår kväll på Berns salonger. Fint ska det va'....nåja. Vi satt tätt inpå varandra så jag lätt kunnat av misstag äta från min grannes tallrik. Bakom min rygg satt en busslass från någonstans i Sverige och var mest nöjda över att kunna låta mest av alla i hela salongen. Bakom Daniel satt ett sällskap av den finare sorten....innestadsmänniskor.....inte desto mindre högljudda en gänget från landet....lika förfriskade...och lika svårt för att ta sig fram mellan stolarna när nöden kallade.

Maten var...enligt min inte så lite kräsna man....över förväntan. Det betyder att det var helt ok....han har vanligen väldigt lågsgtällda förväntningar på liknande tillställningar. 

Showen....och det var ju därför vi gick dit....var däremot kalasbra! Schyffert och Lindström i högform....rappa dialoger och fyndiga monologer avbytte varandra i rasande fart. Absolut sevärt och eftersom biljetterna till vårens alla föreställningar är slutsålda kan alla som tänker se showen i höst skatta sig lyckliga över att få sitta på Cirkus, och bara kunna ägna sig åt dessa två herrar.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

2011-04-06

För bara några veckor sedan trodde knappt att den här dagen skulle komma. Inte på länge i alla fall. Men....dagen då all snö är borta ifrån min trädgård är kommen!!! När jag kikade ut genom altandörren upptäckte jag att massor av de små lökväxter som har vilat under snön i flera-flera månader har nu tagit ett skutt och växer med rasande fart. 

Det här är den första riktiga förnimmelsen av den stundande våren. Snart, mycket snart kan jag dra fram trädgårdsredskapen och börja påta på täppan. GLÄDJESKUTT!!! Och snart, mycket snart kan utemöblerna ställas i ordning för långa, härliga, lata stunder i min underbara trädgård.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

2011-03-29

Så här fint blev skåpet när jag har gjort mitt. Jag är mer än nöjd...faktiskt precis som jag har tänkt mig. Äntligen har jag också en s.k barskåp där vi kan ställa finspriten. Tack Anneli och Mats för att ni ville bli av med skåpet, och .... nej....ni kan inte få tillbaks det! :)

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

2011-03-28

Jag har världens bästa jobb! Varje dag träffar jag människor som bjuder in mig i sina liv för ett kort ögonblick. Jag får höra om märkliga livsöden, svåra prövningar, vidriga upplevelser....men också hopp, framtidstro och så mycket mer. Dessa människor bjuder mig på många härliga skratt medan de hårt arbetande för ett bättre liv får distans till sin egen historia och får syn på något nytt. På nåt märkligt sätt kommer jag nära dessa människor och blir en del av deras liv; de lämnar ett avtryck efter sig och därför blir en del av mitt liv.

Men det finns också dagar som idag. Idag fick jag besked om tre dödsfall. Inom loppet av några veckor har tre av mina tidigare klienter dött i sviterna av sitt tidigare leverne. Jag berörs av minnen efter dessa människor. Jag har världens bästa jobb!